Velkommen til Kongsberglekene 2022!

Kongsberg Idrettsforening arrangerer Kongsberglekene lørdag 27.08.22 fra kl. 10.00-15.00 i Kongsberg. – Vi gleder oss masse til å treffe alle deltakerne igjen, sier Marius Berg med et stort smil.

Hva er Kongsberglekene?

Arrangementet er for utviklingshemmede på Østlandet i alderen 12 år og oppover. Kongsberglekene er et tilbud for alle i målgruppen og har som målsetning å tilrettelegge for inkludering, idrettsglede og mestringsopplevelser blant alle deltakerne. Vi møtte Marius Berg på Idrettsparken i Kongsberg der han viste oss rundt og fortalte om Kongsberglekene.

– I år blir jo andre gangen vi arrangerer lekene, og vi er veldig spente! Vi fikk så utrolig mange gode tilbakemeldinger i fjor, så vi gleder oss til å gjøre det enda bedre i år, forteller Marius smilende.

Idrettsglede og nye vennskap

For Kongsberg Idrettsforening er det veldig viktig og inkludere alle. Det å skape et arrangement for utviklingshemmede er et steg i riktig retning mot et mer inkluderende samfunn.

– Vi så i 2021 at dette skapte mye glede hos deltagerne. De fleste dro hjem med et stort smil, en medalje og nye venner, forteller Marius.

– Vi har mange forskjellige aktiviteter som gjennomføres i løpet av dagen, og her er det opp til deltakerne eller laget å velge hvilke aktiviteter de ønsker å bli med på.

Aktivitetene blir som i fjor med individuelle øvelser som 100 meter, stille lengde, kast liten ball og 400 meter. For lag er det muligheter til fotball og boccia turnering. Alle deltakerne kan delta i rebusløpet.

Se video fra Kongsberglekene 2021.

Meld deg på!

– Vi gleder oss veldig til å se alle deltakerne komme til Idrettsparken og være med på denne flotte dagen, sier Marius engasjerende.

Det er nå åpent for påmelding! Så hva er det du venter på?

Påmelding for lag: Send e-post til marius.berg@kongsbergidrettsforening.no og dere vil motta skjema for påmelding til fotball og boccia.

Frist for påmelding er fredag 11. august 2022.