SpareBank 1 Sørøst-Norge og Ag er klare for samhold, idrettsglede og mestring på Kongsberglekene

Om knappe to måneder er det endelig duket for Kongsberglekene, som for fjerde gang skal gå av stabelen i Idrettsparken i Kongsberg. SpareBank 1 Sørøst-Norge er i år, som tidligere, med som hovedsponsor og ser frem til å støtte et arrangement som fremmer mangfold og inkludering.

Idrettsglede og fellesskap i fokus

– Dette er et arrangement jeg gleder meg til hvert år, og som jeg alltid prioriterer å få med meg, forteller Ann-Kristin, lokalbanksjef i SpareBank 1 Sørøst-Norge. – Dette er et viktig arrangement for mangfold og inkludering, og det handler om mestring og ekte idrettsglede, fortsetter hun. – Det er fint for oss å bidra tilbake til lokalsamfunnet ved å være med som sponsor.

Marius, daglig leder i Kongsberg Idrettsforening, håper på enda større oppslutning under årets utgave av Kongsberglekene. – Vi har sett en fin vekst fra år til år, og jeg håper vi klarer å få med enda flere deltagere og heiagjenger i år, sier en spent Marius.

Ann-Kristin, Marius og Kenneth står klare på startstreken. Nå er det endelig tid for Kongsberglekene igjen!

Les om fjorårets Kongsberglekene her.

Håper på å få med lokalsamfunnet

Ann-Kristin oppfordrer publikum til å komme og oppleve idrettsgleden: – Kom og se! Det gir mye å se hvor mye glede deltagerne får ut av dette. Deltagerne er også fantastiske på å heie på hverandre. Møt opp og få med deg ekte idrettsglede!

– Dagen byr på et variert program med aktiviteter for deltagerne, i tillegg til grilling og rebusløp for alle. Ulike bedrifter har stands med aktiviteter og konkurranser for både deltagere og publikum, så her ligger alt til rette for en fantastisk dag, forteller Marius. – Vi stiller med funksjonærer fra de ulike gruppene i Kongsberg Idrettsforening, og de ønsker alltid å være med å bidra hvert år.

– Idrettsglede smitter, forteller Kenneth. Han er byggeleder i Argentum Entreprenør, som i år som tidligere skal bidra under Kongsberglekene. – Vi bidrar med vaktmestertjenester før, under og i etterkant av arrangementet. Vi stiller med blant annet med henger, lager hoppgrop, og fikser ting som dukker opp underveis.

Planleggingen av Kongsberglekene er godt igang.

Kongsberglekenes historie

Det hele startet med Buskerudlekene, arrangert av Buskerud Fylkeskommune. Også dette var et idrettsarrangement for utviklingshemmede, med fokus på inkludering og idrettsglede. 20 år senere, etter initiativ fra Argentum Entreprenør (Ag), ble det endelig blåst liv i ideen om å gjennomføre et slikt arrangement igjen. Kongsberglekene ble for første gang gjennomført i 2021, arrangert av Kongsberg Idrettsforening (KIF), og har siden det blitt en årlig begivenhet som både deltagere, heiagjenger, arrangører, og sponsorer gleder seg stort til.

Se video fra fjorårets suksess