SpareBank 1 forlenger sponsoravtalen med Kongsberglekene og får følge av DRIV og Stendi. – En kjempemulighet til å styrke tilbudet fremover

– Kongsberglekene er et tiltak vi fant enkelt å støtte. Dette er et arrangement rettet mot en gruppe herlige mennesker som får lite oppmerksomhet i det daglige. Vi ønsker å bidra til at Kongsberg er et fantastisk sted å vokse opp for alle typer mennesker, forteller regionbanksjef i SpareBank 1 Sørøst-Norge, Torstein Aakre.

Mange deltakere koste seg under Kongsberglekene 2021.

Les også: Velkommen til Kongsberglekene 2022.

Han får følge av DRIV og Stendi som hovedsponsorer for den andre utgaven av Kongsberglekene

I Stendi jobber de med utviklingshemmede innen både BPA og heldøgns omsorgstjenester. Visjonen deres er å gjøre verden litt bedre – ett menneske av gangen. De vil være til stede under arrangementet lørdag 27. august med både stand og flere Stendi medarbeidere.

– Kongsberglekene er et fantastisk idrettsarrangement. Det gir utviklingshemmede en arena for glede, fellesskap og mestring. Dette samsvarer godt med måten vi utøver våre tjenester på. Vi er veldig glade for å støtte opp om denne drømmedagen for alle deltakerne, forteller Patrick Hauge i Stendi.

Der vil de også ha med seg paralympisk mester Salum Kashafali. Han er en som virkelig brenner for inkludering i idretten og gleder seg til å møte deltakerne.

I 2022 gikk DRIV bort fra tradisjonell sponsing og opprettet DRIVfondet. Det gjør at de har muligheten til å kunne tildele midler til samfunnsnyttige aktiviteter som skaper engasjement ute i distriktet. DRIV bidrar gjerne til å løfte et arrangement som Kongsberglekene, slik at det kan romme enda flere deltagere og øker bredden på synligheten.

– DRIVfondet tildeler midler til samfunnet fire ganger i året. Bærekraftsmålene vi har i toppstrategien for selskapet viser vei til hvordan vi kan være en samfunnsbærende virksomhet; ved å bidra til å skape mindre ulikhet i samfunnet og å ta et spesielt ansvar for levedyktige distrikter og bygder, forteller Linn Murphy i DRIV.

Se video fra fjorårets suksess

De er alle enige om at det er viktig at næringslivet er med på å støtte opp om et slikt arrangement. Det vil kunne bidra til at Kongsberglekene kan vokse som et arrangement, sette et større avtrykk og bli et arrangement man gjerne vil tilbake til. Det vil kunne være med på å tiltrekke seg deltakere og tilskuere fra hele landet, og gi deltakerne en proff arena for lek, idrett og sosial moro.

For de tre hovedsponsorene er det viktig at de ansatte vet at de støtter Kongsberglekene.

– Jeg tror dette viser at vi bryr oss om mangfoldet, noe som igjen gjør at de ansatte blir stolte av å jobbe i et selskap som tar alle på alvor, forteller Torstein i SpareBank 1 Sørøst-Norge.

I Stendi har de nærmere 5000 ansatte blitt informert over deres intranett at de er hovedsponsor for Kongsberglekene.

– Tilbakemeldingene har utelukkende vært positive, og flere medarbeidere kommer til å ta turen til Kongsberg den 27. august, også sammen med kunder og beboere i målgruppen, sier Patrick.

– Ja, vi er nøye med å formidle internt hva vi støtter i samfunnet. Det betyr noe for hver enkelt at deres daglige virke sørger for penger på bunnlinjen, som våre eiere igjen velger å gi tilbake til samfunnet, forteller Linn i DRIV. Det skaper økt stolthet og lojalitet overfor bedriften og gir et samlet løft på hverdagsenergien vår.

Kongsberglekene arrangeres av Kongsberg Idrettsforening (KIF), etter initiativ fra Argentum Entreprenør AS (Ag). Arrangementet er for utviklingshemmede på Østlandet i alderen 12 år og oppover. Lekene gjennomføres årlig fra 2021. Kongsberglekene er et tilbud for alle i målgruppen og har som målsetning å tilrettelegge for inkludering, idrettsglede og mestringsopplevelser blant alle deltakerne.