Linn Marie, Ea og Benjamin gleder seg til Kongsberglekene: – Vi skal prøve å vinne, i alle fall gjøre så godt vi kan! 

Lørdag 26. august går Kongsberglekene av stabelen for tredje gang.  

Linn Marie Kaafjeld Laugerud (19), Ea Møllerop Lystad (17) og Benjamin Andersen (21) har alle vært med to ganger tidligere og gleder seg veldig til å få prøve seg igjen.  

– Jeg er kjempeklar! Jeg skal prøve å vinne, hvert fall gjøre alt jeg kan, smiler Benjamin. 
Øvelsene det skal konkurreres i er fotball, Boccia og ulike friidrettsøvelser.  

Benjamin er ikke i tvil om hvilken øvelse han gleder seg aller mest til. 

–  Fotball er det aller beste! Kommer det kjapt.  

Han kan avsløre at favorittlaget er Liverpool, men også sitt eget lag, KIF fotball, står høyt på lista over favorittene.  

–  Også heier jeg litt på Manchester City og Chelsea, smiler han. 

Gode venninner


Linn Marie er enig i at Liverpool er det absolutt beste laget, og forteller at hun gleder seg aller mest til å løpe 100 meter og spille fotball.

Ea gleder seg mest til å løpe fort.  

Linn Marie og Ea har kjent hverandre siden barndommen og er gode venninner både på og utenfor banen.

De går begge sammen på KIF turn og har opptrådt sammen på scenen under UKM flere ganger. 

–  Det som er gøy med Kongsberglekene er at vi kan gjøre mange forskjellige ting. Løpe, spille fotball og kaste liten ball, forteller Linn Marie.   

En trygg og inkluderende arena for alle

Kongsberglekene arrangeres av Kongsberg Idrettsforening (KIF), etter initiativ fra Argentum Entreprenør AS (Ag).

Arrangementet er for utviklingshemmede på Østlandet i alderen 12 år og oppover.

– For Ag er inkludering og fellesskap viktig. Ag tok initiativ til det som nå heter Kongsberglekene, fordi Ag mener det er viktig med gode arenaer hvor fellesskap og idrett står i fokus. For Ag handler det om at alle skal få like muligheter og at det er – Rom for alt, forteller Per Kristian Semmen, daglig leder i Ag.

– Målet er å skape en trygg og inkluderende fellesarena for alle med en funksjonsnedsettelse, forklarer Marius Berg fra KIF engasjert.
   

Stolte sponsorer  

Vibeke Brandt Andersen fra SpareBank 1 Sørøst-Norge og Linn Murphy, markedssjef i Driv Energi er stolte over å kunne være med å sponse Kongsberglekene. 

–  Kongsberglekene er et kjempeflott arrangement og et veldig viktig tiltak, som bidrar til å forebygge utenforskap, styrke samholdet og skape idrettsglede, forteller Vibeke Brandt Andersen.  

SpareBank 1 Sørøst-Norge og Driv Energi, har vært med som sponsorer også tidligere, men er tydelig på at det er viktig for dem å være med som sponsorer også i år.

De gleder seg til å se idrettsgleden til deltakerne.  

–  Jeg synes det er et utrolig viktig tiltak. Kongsberglekene er med å bidra til at alle får like muligheter og en arena til å bli sett, hørt og ikke minst heiet på. Det å bli heiet på tror jeg vi alle trenger mer av, smiler Linn Murphy.  

De to er enige om at det er viktig at lokale aktører er med å bidra inn i lokalsamfunnet og er glad for å kunne være med på et så viktig arrangement.

–  Jeg håper at Kongsberglekene er med på å trekke folk til Kongsberg. Det er en unik mulighet til å være med på et arrangement som er viktig for veldig mange. Det er få sånne arrangement av sitt slag på Østlandet. Jeg håper folk ser hvilken unik mulighet dette er og tar turen, fortsetter de.

Ønsker seg publikum


Linn Marie, Benjamin, Daniel og Ea håper så mange som mulig melder seg på til å delta, og at de som ikke kan, ellers  kommer for å se på og heie.  

–  Det er mye bedre hvis det kommer mange folk, vi vil at noen skal heie på oss og de andre deltakerne, avslutter de tre.  


Marius Berg oppfordrer alle som går og tenker på om de skal være med eller ikke, til å melde seg på.

Du kan melde deg på via skjema, eller ta direkte kontakt med Marius.  

–  Du kan melde deg på helt fram til fredagen før arrangementet (18.08) , men vi håper så mange som mulig melder seg på allerede nå, så vi får en oversikt, smiler Marius.