Banksjefen varmer opp til Kongsberglekene

−Jeg er nok litt rusten, så jeg må nok legge meg litt i hardtrening før Kongsberglekene sparkes i gang lørdag 28. august. Her vil du få se ekte idrettsglede, og jeg håper mange kommer til å ta turen opp for en titt, forteller regionbanksjef i Sparebank1, Torstein Aakre.

Kongsberglekene arrangeres for første gang

Lørdag 28. august går den aller første utgaven av Kongsberglekene av stabelen i Idrettsparken. Et arrangement etter initiativ fra Argentum Entreprenør(Ag) i samarbeid med Kongsberg Idrettsforening(KIF). Arrangementet er for utviklingshemmede og har som mål å rekruttere deltakere fra 12 år og oppover fra hele Østlandet.

─ Vi håper dette kan være med på å vise mangfoldet i Kongsberg og på Østlandet. Å legge til rette for mennesker i alle situasjoner er en viktig fanesak. Det handler om å skape de gode opplevelsene gjennom fysisk aktivitet, sier Aakre.

Sparebank1 Sørøst-Norge inn som hovedsponsor

Sparebank1 Sørøst-Norge har en overordnet samarbeidsavtale med KIF og jakter hele tiden etter gode prosjekter å bidra til.−Dette prosjektet er litt på utsiden av det vanlige, ikke helt mainstream. Et fantastisk flott arrangement som vi bare var nødt til å støtte økonomisk. Sammen med KIF og Ag håper vi at dette kan bli en årlig happening i Kongsberg, poengterer banksjefen.

Rom for alle

Selv om Torstein Aakre nok har en forkjærlighet for fotball vil det også bli en rekke andre aktiviteter under Kongsberglekene. Kongsberglekene handler om inkludering og det vil bli øvelser innen friidrett, fotball, boccia og et eget rebusløp.

─Under Kongsberglekene skal det være rom for alt og alle. Her vil vi se ekte idrettsglede, et arrangement jeg virkelig har troen på. Jeg kommer selv til å ta turen opp for å kikke litt og for å kanskje prøve meg på enkelte av øvelsene, avslutter Aakre spent.

Et initiativ fra Ag Entreprenør

Kongsberglekene kommer som et initiativ fra Ag Entreprenør i Kongsberg, eid av blant annet Per Kristian Semmen. Han er lidenskapelig opptatt av fellesskap og at det er rom for alt og alle. Per Kristian tok kontakt med Marius Berg, daglig leder i KIF med et ønske om å sette i gang et prosjekt som inneholdt et arrangement for utviklingshemmede på Østlandet i Kongsberg.

Så langt har i overkant av 29 bedrifter og aktører valgt å bidra til at Kongsberglekene blir en realitet.